10. Avrupa Endokrin Cerrahları Birliği (ESES) Kongresinin Ardından

Avrupa Endokrin Cerrahları Birliği (ESES)’in konferansları ile dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlediği kongre bu yıl İtalya’nın Roma şehrinde 600’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirildi. Kongre öncesi 22 Mayıs tarihinde tüm gün süren canlı video maratonunun ardından, 23 Mayıs tarihinde Avrupa Endokrin Cerrahi Yeterlilik Sınavı ve kongre öncesi kurslar gerçekleştirildi. 

Kongre öncesi gerçekleştirilen Avrupa Endokrin Cerrahi Yeterlilik Sınavı’nda Prof. Dr. Özer Makay ve Doç. Dr. Orhan Ağcaoğlu jüri olarak görev aldılar. 31 adayın girmiş olduğu sınavda derneğimiz eski başkanı sayın Prof. Dr. Fatih Tunca, İstanbul Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Yalın İşcan, SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Gültekin Ozan Küçük, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Enes Arıkan, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Kıvılcım Ulusan, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Op. Dr. Mehmet Köstek ve Op. Dr. Mehmet Taner Ünlü başarı göstererek Avrupa Endokrin Cerrahisi Yeterlilik Belgesi’ni almaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Avrupa Endokrin Cerrahları Birliği Genel Kurulu’nda UEMS DES Ulusal Delege Konseyi Türkiye temsilciliği görevini Prof. Dr. Özer Makay’dan devralan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Nurcihan Aygün’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmakta olan Op. Dr. İrem Karataş, 15-18 Ağustos tarihleri arasında İsviçre Appenzell’de gerçekleştirilecek olan ESES Mezuniyet Sonrası Endokrin Cerrahi Kursu’na katılmaya hak kazandı. Kendisini tebrik ediyoruz.

Kongrede Sözel Bildiri oturumları, Seçilmiş Bildiri oturumu, Temel Bilimler oturumu, ETA oturumu, Charles Proye oturumu, BJS oturumu, İlginç Olgular oturumu, “Nasıl Yapıyorum?” Video oturumu, endüstri sponsorlu uydu toplantıları ve British Journal of Surgery Ödül oturumu gerçekleştirildi.

Ülkemizden 40’ın üzerinde katılımcının yer aldığı kongrede ikisi seçilmiş bildiri olmak üzere 3 adet sözel, 3’ü seçilmiş poster olmak üzere 19 adet poster sunumu gerçekleştirildi. “Nasıl Yapıyorum?” Video oturumunda Prof. Dr. Özer Makay TOETVA tekniği ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Avrupa Endokrinoloji Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen İlginç Vakalar oturumunda Atipik Paratiroid Adenomu olgu sunumu Ege Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Türk tarafından gerçekleştirildi.

Şeçilmiş bildiri kategorisinde yer alan, Dr. Kaan Balcı tarafından sunulan “The Use of Cricoid Cartilage Needle Electrodes During Intraoperative Nerve Monitoring in Thyroid Surgery: A Multi Center Retrospective Study” isimli çalışma “En iyi Sözel Bildiri” Ödülüne layık görüldü. Dr. Balcı ve yazar ekibini tebrik ediyoruz. 

Önümüzdeki yıl ev sahipliğini üstleneceğimiz ve İzmir’de gerçekleştirilecek olan 11. ESES Konferansı öncesi genç meslektaşlarımız tarafından elde edilen bu başarılar camiamıza gurur kaynağı oldu, ilerleyen dönemde de ülkemiz adına Endokrin Cerrahisi alanındaki akademik başarı ve katkıların artarak devam etmesini diliyoruz.