9. Avrupa Endokrin Cerrahları Birliği (ESES) Kongresi Ardından

Avrupa Endokrin Cerrahları Birliği (ESES)’in iki yılda bir düzenlediği, 2020 yılında COVID-19 Pandemisi nedeni ile ertelenen kongre, bu yıl Yunanistan’ın Atina şehrinde 29 ülkeden 450’nin üzerinde katılımcı ile gerçekleşti. Üç gün süren kongrede ‘Tiroid, Paratiroid, Adrenal Bez Hastalıkları ve Nöroendokrin Tümörler’ ile ilgili bildirilerin yanı sıra ‘Eurocrine’ verileri ile derlenen bildiriler tartışıldı. Ülkemizden 20 katılımcı kongrede yer alırken, birisi ‘British Journal of Surgery Ödül Oturumu’nda olmak üzere 3 sözlü ve 15 poster sunumu başarıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Fatih Tunca açılış oturumunda ‘Oturum Başkanı’ olarak görev alırken, Prof. Dr. Özer MAKAY ‘Vestibüler Yaklaşım ile Transoral Endoskopik Paratiroidektomi’ konusundaki deneyimlerini paylaştı, Avrupa Endokrinoloji Derneği (ETA) Oturumu’nda da ‘Oturum Başkanı’ olarak görev aldı.

Elli biri sözel olmak üzere toplam 234 bildirinin sunulduğu kongrede, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Kliniği tarafından sunulan ‘Endemik bir Popülasyonda Görülen Diferansiye Tiroid Kanserlerinde BRAF V600E ve TERT Mutasyon Analizi’nin Değerlendirilmesi’ konulu poster ‘En iyi Bilimsel Poster Sunumu’ ödülünü aldı. Tebrik ederiz!

Kongre ile birlikte Avrupa Endokrin Cerrahları Birliği (ESES)’in genel kurulu ve yönetim kurulu seçimleri gerçekleştirildi. Bu seçim sonucunda ülkemizden Prof. Dr. Özer MAKAY, derneğin ‘Yönetim Kurulu’na seçilerek, kurulun ‘Araştırma Komitesi’ Başkanlığı’na atandı. Kendisini bu başarıdan ötürü kutluyor, ülkemize ve Türk Endokrin Cerrahisi camiasına hayırlı olmasını diliyoruz!