'EUROCRINE' PROJESİ BÜYÜYOR...

Avrupa ülkelerinde endokrin cerrahisi ile ilgili ortak (PANAVRUPA) bir veri tabanı oluşturma amacı güden ‘EUROCRINE Projesi' ile ilişkili olarak 28 Eylül 2016 tarihinde Amsterdam'da yeni bir toplantı gerçekleştirildi. 

'EUROCRINE Projesi', tüm tiroid, paratiroid, adrenal ve gastroenteropankreatik nöroendokrin verilerinizi depolayabildiğiniz, öz denetiminizi gerçekleştirebildiğiniz ve tek/çok merkezli çalışmalara zemin hazırlayabildiğiniz bir proje olup 'kalite kontrol' amacına hizmet etmektedir. Proje TÜRKÇE ve 2017 yılının ilk yarısına kadar ÜCRETSİZ olarak hizmetimize sunulmaktadır. 

Türkiye, projeye aktif katılan 15 ülkeden biri. Bu konuda meşhur olan İskandinav veritabanı, Eurocrine Sistemi'ne entegre edildi. Birleşik Krallık verilerinin entegrasyonu için çalışmalar günümüzde devam ediyor. Şu ana dek 4000 üzerinde olgu kaydı gerçekleştirildi. Ülkemizden de 30'un üzerinde klinik veri girişi yapmak üzere başvuruda bulundu.

Sisteme giriş yapabilmek için 'kullanıcı adı' ve 'şifre' almak üzere www.eurocrine.eu adresinden sitenin anasayfasına ulaşıp, buradan kolaylıkla kaydolabilirsiniz. 

Proje her ne kadar 'nadir görülen endokrin tümörler' başlığı altında değerlendiriyor olsa da tiroid, paratiroid, adrenal ve gastroenteropankreatik nöroendokrin TÜM HASTALARınıza ait veri girişi sağlayabilirsiniz. Yeni geliştirilen 'MY EUROCRINE' bölümü altında kendi verilerinizi belirleyip, takip ve araştırmaya yönelik kendi çalışmalarınızı oluşturabilirsiniz. Randomize kontrollü çalışmalarınız için ise CONSORT tablosuna uygun randomizasyon sağlayan sisteme bir de Microsoft Excel tablolarınız profesyonel dökümlerini alabilmeniz için 'Microsoft Business Intellegence' programı entegre edildi.   

Veri girişi sırasında hastaya ait kişisel bilgiler istenmemekte, veriler sistem tarafından anonimize edilmektedir. 

Sisteme başvurduğunuzda, bölgesel etik kurulunuza başvurmak üzere, projeye ait gerekli İngilizce ve Türkçe belgeler tarafımızca size ulaştırılacaktır.