Konservatif cerrahi mi? Total tiroidektomi mi?

Ya frozen section ile bulunursa?

 

Geçen haftanın olgu tartışmasında meslektaşlarımızın çoğunlukla papiller mikrokarsinomda hemitiroidektomiyi yeterli bulduğu görüldü. Prof Dr Tarık Terzioğlu hocamız yeni bir yeni bir soru ile bu tartışmaya ayrı bir boyut getirdi: "Frozen section incelemede 4 mm papiller kanser gelirse, karşı loba girişim yapılmalı mı?". Papiller mikrokarsinom olgusuna yapılan yorumları görmek, yorum yazmak ve "frozen section ile saptanan papiller mikrokarsinom" konusunda görüş belirtmek için tıklayınız.

 
   

Konservatif cerrahi mi? Total tiroidektomi mi?

 
Bu hafta, web çalışma grubumuzdan Dr Ayhan Koyuncu, papiller kanserde cerrahinin genişliği tartışmasını mikrokanserlerin ötesine taşıyan bir makalenin çok kısa özet çevirisini hazırladı: İyi diferansiye ve düşük risk grubundaki tiroid kanserleri 1 cm'nin üzerinde olsa da konservatif cerrahi yapılabilir mi? Özet makaleye ve yorumlara ulaşmak, ya da yorum yazmak için tıklayınız  
   

Komplikasyon mu, malpraktis mi?

 
Tiroidektomide rekürren laringeal sinir yaralanması ve hipoparatioidi komplikasyon mudur, malpraktis mi? Tiroid cerrahisinde hukuki sorunlar anketine katılmak için tıklayınız. Cerrahi dışı branşlardan meslektaşlarımızın katılmasını özellikle rica ediyoruz.  
   

Oftalmopatili Graves olgularına doğru yaklaşıyor muyuz ?.

 

Graves oftalmopatisi makale çevirisine ve yorumlara ulaşmak, ya da yorum yazmak için tıklayınız

 
   

Tüm konuları birlikte tartışacağımız 5. Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresi web sayfası açıldı.

 
www.ecd2011.org