5. Ulusal Endokrin Cerrahisi Kongresi

Değerli meslektaşlarımız,

Sizleri 24-27 Nisan 2011 tarihlerinde Antalya Belek’te Gloria Kongre Merkezinde gerçekleştireceğimiz 5. Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresi’ne davet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ülkemizde tüm genel cerrahi uzmanları tiroid cerrahisi konusunda son derece deneyimlidir. Bu kongrede temel amacımız bu deneyimi tiroidin benign ve malign cerrahi hastalıkları konusundaki güncel bilimsel gelişmelerle pekiştirmek olacaktır. Kongrede tiroid cerrahisi dışında, paratiroid, adrenal ve diğer endokrin cerrahi hastalıklar özellikle günlük klinik uygulamalarımıza yansıyan yönleri ile tartışılacaktır.

Kongre öncesinde düzenlenecek olan tiroid cerrahisi yeterlilik kursu hem temel bilgileri, hem de son bilimsel yenilikleri içerecek ve meslektaşlarımızın tiroid cerrahisi uygulamalarında gelişmelerini hedefleyecektir.

Kongre öncesindeki ikinci kurs ise endoskopik uygulamaların yaygınlaşması ile ayrı bir boyut kazanarak son dönemde genel cerrahinin ilgi çekici alanlarından biri haline gelen adrenal cerrahisi konusunda olacaktır.

Ülkemizden ve dünyadan seçkin konuşmacıların katılımıyla kongremizin üstün bir bilimsel düzeyde gerçekleşmesini hedefliyoruz. Kongre süresince karşılıklı bilgi alışverişinin sağlanabilmesi için konferans ve panel oturumları interaktif tartışmalara olanak sağlayacak biçimde uygulanacaktır.

Meslektaşlarımızın deneyimlerini ve bilimsel üretimini yansıtan sözel bildiri ve poster oturumları kongrenin en önemli kısmını oluşturacaktır. Başarılı bildiriler özel tartışmalı oturumlarda sunulacaktır. En başarılı sözel bildiri, poster ve videolar ödüllendirilecektir.

5. Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresine endokrin cerrahiye ilgi duyan ve uygulayan genel cerrahi uzmanlarını ve asistan arkadaşlarımızı bekliyoruz.

Endokrin Cerrahisi Derneği
Yönetim Kurulu