Avrupa Endokrin Cerrahisi Yeterlik Dershanesi – Bülten I

Merhabalar!
 
Başlarken…
Başlarken, bu projenin müfredat içeriğinin omurgasını geçen yıldan oluşturan ve olgunlaştıran; e-dershanenin kurulmasında ve sürdürülmesinde desteğini esirgemeyen ve en önemlisi, Avrupa Yeterlik sınavında yanımızda olan ve bizi kucaklayan sayın Prof. Dr. Bahadır Güllüoğlu’na teşekkür etmek istiyorum.
 
Onurla kabul ettiğim bu projeye beni dahil ettiği için ve bu yolda rehberliğinden büyük keyif aldığım sayın Prof. Dr. Savaş Koçak’a; beni yetiştiren, önümü açan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniği, Endokrin Cerrahisi Birimi’ndeki çok değerli hocalarım Prof. Dr. Enis Yetkin, Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Prof. Dr. Mahir Akyıldız ve Prof. Dr. Gökhan İçöz’e teşekkür ediyorum.   
 
Avrupa Endokrin Cerrahisi Yeterlik sınavına hazırlanırken kurduğumuz e-dershanemizle her ne kadar ‘rehber olma’ görevini üstlenmiş olsak da adayların kendilerine bir ana kitap seçmeleri ve buradan da yararlanmaları önemlidir. Bu, sınava giren ve sınavı geçen tüm adayların ortak önerisidir. Bu kitaplardan başlıcaları şunlardır:
  1. Textbook of Endocrine Surgery (editörler: Clark, Duh ve Kebebew)
  2. Surgery of the Thyroid and Parathyroid Glands (editörler: Oertli ve Udelsman)
  3. McGraw-Hill Manuel Endocrine Surgery (editörler: Morita, Dackew ve Zeiger)
  4. Endocrine Surgery (editörler: Schwartz, Pertsemlidis ve Gagner)
 
Bu hafta neler çalışılmalı?
UEMS-DES’in (Avrupa Tıp Uzmanları Birliği – Endokrin Cerrahisi Bölümü’nün) yeterlik sınavı için oluşturulan müfredata göre bu hafta ‘Tiroid anatomisi – fizyolojisi ve fizyopatolojisi’ni çalışacağız. Bu konu ile ilgili metinler ana kitap ve sunu metinleri olduğundan özetleri bulunmamaktadır. Bu başlıkla ilgili 5 ayrı dosya dersane üyelerine gönderilecektir. Üyeler dışında metinlere ulaşmak isteyenlerin bana e-posta ile ozer.makay@ege.edu.tr adresinden ulaşmaları yeterlidir.
 
Haftaya ‘Bülten II’ ile görüşmek üzere! Kolay gelsin!