Avrupa Endokrin Cerrahisi Yeterlik Dershanesi - Bülten VII

Merhabalar!

Antalya’da gerçekleştirilen 5. Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresi ve Lyon, Fransa’da gerçekleştirilen 4. Avrupa Endokrin Cerrahları Birliği (ESES) Çalıştayı ardından tekrar karşınızdayız. Bu yıl ülkemizden Avrupa Endokrin Cerrahi Yeterlilik Sınavına katılan ve Avrupa Endokrin Cerrahi Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan Dr. Serdar Özbaş’ı yürekten tebrik ederiz. Sınava başvurmak isteyen meslektaşlarımızın, sınav ile ilgili bilgileri sitemizin ilgili bölümünden alabileceklerini hatırlatmak isteriz.
 
UEMS-DES’in (Avrupa Tıp Uzmanları Birliği - Endokrin Cerrahisi Bölümü’nün) yeterlik sınavı için oluşturulan müfredata göre bu hafta ‘Tiroid Kanserleri I’ başlığı altında tiroid kanserlerine giriş yapacağız. Bu hafta diferansiye tiroid kanserlerini çalışacağız. Bu konu ile ilgili metinlerin orijinal İngilizce özetine, müfredatta yer alan ilgili bölümleri tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu başlıklarla ilgili 7 dosya dershane üyelerine gönderilecektir.
 
Daha önce de bildirdiğimiz gibi, kütüphanemizi de güncellemek amacıyla, sınav müfredatına dahil olan konuları ilgilendiren en güncel makaleler de bültenlerde yer alacak. Bu nedenle üyelere gönderilecek son dosya nontoksik multinodüler guatr hastasına yaklaşımı irdeleyen bir derleme içermektedir. Üyeler dışında metinlere ulaşmak isteyenlerin bana e-posta ile ozer.makay@ege.edu.tr adresinden ulaşmaları yeterlidir.

Haftaya görüşmek üzere! Kolay gelsin!