SEUL YONSEİ ÜNİVERSİTESİ - TİROİD KANSER MERKEZİ'NDE GÖZLEMCİ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

Endokrin Cerrahisi Derneği, Yonsei Üniversitesi Gangnam Severance Hastanesi'nde bulunan ve yöneticiliğini Prof. Dr. Cheo So Park ile Prof. Dr. Hang Seok Chang'ın üstlendiği 'Tiroid Kanser Merkezi'nde 1 aylık gözlemci olarak bulunma imkanı sunuyor. Yılda 2 defa gerçekleştirilecek bu program sayesinde, her tür tiroid kanseri vakasının yapıldığı ve yıllık 2000-2500 vakanın (primer ve tamamlayıcı ameliyatlar, lokal ileri evre hasta ameliyatları, endoskopik ve robotik ameliyatların) yapıldığı bir merkezde, endokrin cerrahiye gönül vermiş genç meslektaşlarımızın gözlemci olarak bulunmalarının kendilerine önemli bir deneyim katacağı kanısındayız.

Organizasyonun yanı sıra Endokrin Cerrahisi Derneği, hak kazanan adaylara 500 EURO destekte bulunacaktır.

Burs koşulları: 

1. 45 yaşından genç ve araştırma görevlisi veya uzman olmak (öğretim üyelerinin başvuruları kabul edilmeyecek) 
2. İyi düzeyde İngilizce biliyor olmak (YÖK DİL 70 puan, YDS 70 puan, TOEFL 65 puan, IELTS 6,5 puan) 
3. Özgeçmiş ve yayınlar listesi
4. Diploma / uzmanlık belgesi fotokopisi
5. Bir ay süresince adayın görevli veya izinli sayılacağını belirten, çalıştığı kuruluşca düzenlenmiş bir belge 
6. Bilimsel çalışmaları ve akademik nitelikleri hakkında görüş belirten iki referans mektubu (mektuplardan biri bölüm/anabilim dalı başkanı, başhekim veya klinik şefinden alınmış olmalıdır)
7. Aday, süre bitiminde adaydan Yonsei Üniversitesi, Gangnam Severance Hastanesi, Tiroid Kanser Merkezi yöneticisinden çalışmaları hakkında bir belge alır ve bu belgeyi yurda dönüşte ECD’ye sunmalıdır
8. Aday, yurda dönüşte elde ettiği kazanımları ve bunları nasıl değerlendireceğini bildiren bir rapor hazırlamalı ve bu raporu en geç bir ay içinde ECD’ye sunmalıdır. Raporu onaylanan adaydan, deneyimlerini ardı sıra ilk ECD Kongresi'nde paylaşması beklenmektedir.

Başvurular, 3 üyeli seçici kurul tarafından değerlendirilerek uygun olan adaylar sözlü mülakata çağrılacaklardır. Bu mülakatın bir bölümü İngilizce olacaktır.   

Başvuru için gerekli evraklar kargo yoluyla aşağıdaki adrese iletilmelidir:
Dr. Özer Makay
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Genel Cerrahi Anabilim Dalı
35100 Bornova - İzmir