7. Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresi'nin Ardından…

Endokrin Cerrahisi Derneği'nin 7. Ulusal Kongresi, tüm meslektaşlarımızın, organizasyon şirketinin ve endüstrinin katkı ve katılımları sayesinde başarı ile tamamlandı.

Kongremize bu yıl katılan meslektaşlarımız, endokrin cerrahisi konusundaki deneyimlerini sözel ve poster bildirileri ile bizlere aktardılar. Her biri endokrin cerrahisi alanında bilimsel değeri yüksek, toplam 144 bildiri içerisinden 4 bildiri ödüllendirildi. Ödül sahiplerini ve çalışmalarını altta iliştirilmiş olarak bulabilirsiniz.

2017 yılında, Nisan ayının sonunda gerçekleştirilecek olan 8. Ulusal Endokrin Cerrahi Kongresi’nin çalışmalarına şimdiden başladık! Önümüzdeki kongrede tartışılmasını istediğiniz başlıkları ve diğer önerilerinizi bildirirseniz, kıymetli önerileriniz bu hazırlık sürecinde bizim için yol gösterici olacaktır. İstek ve önerilerinizi yazmak için lütfen tıklayınız.

Katkılarınız için tekrar teşekkür eder, saygılarımızı sunarız…

SÖZEL BİLDİRİ BİRİNCİSİ (1500 TL ödül)
“Tiroidektomi Sonrası Yutma Fonksiyonları Etkileniyor Mu?" Tufan Gümüş, Özer Makay, Sibel Eyigör, Kerem Öztürk, Zeynep Çetin, Baha Sezgin, Zeynep Kolçak, Gökhan İçöz, Mahir Akyıldız. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ve Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalları, İzmir

SÖZEL BİLDİRİ İKİNCİLERİ (875’er TL ödül)
“Çocukluk Çağı Papiller Tiroid Kanserinde BRAFV600E Mutasyonu ile Klinikopatolojik Özellikler Arasındaki İlişki Ve Nüks Oranı Üzerine Etkisi”
. Ecem Nekay, Yalın İşcan, Abdülmuttalip Baysal, İsmail Cem Sormaz, Gülçin Yeğen, Fatih Tunca, Yasemin Giles Şenyürek, Tarık Terzioğlu. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ve Patoloji Anabilim Dalları ile VKV Amerikan Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği, İstanbul

“Rekürren Laringeal Sinirin Motor Fonksiyonlarının Elektrofizyolojik Olarak Değerlendirilmesi: Prospektif Klinik Çalışma”. Mehmet Uludağ, Nurcihan Aygün, Adnan İşgör. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, İstanbul

POSTER BİRİNCİSİ (750 TL ödül)
“Laparoskopik Eğitim Kiti: Gerçekten Pahalı Mı?”.
Kamil Erözkan, Özer Makay. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, İzmir

Dr. Gümüş, Dr. Nekay, Dr. Uludağ, Dr. Erözkan ve çalışma arkadaşlarını kutluyor, başarılarının sürekli olmasını diliyoruz!